Az  unokák kedvébe járva mindig készitett valami tápláló édességet. Ez a finomság is az, mert a megmaradt sütőtököt használta fel a nagyi.

250 gr pürésitett sütőtök

50 ml napraforgó ola

2 tojás

100 gr barna cukor, pici só

300 gr sütőporos liszt  /1 tk. sütőpor/

Fahéj, gyömbér, szerecsendió       /160 fokos előmelegitett sütő, 14 perc/

A tojással habosra keverjük a cukrot,egy csipet sót, majd beleöntjük az olajat,a sütőtököt, és végül beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a füszereket. A masszát csomómentesre keverjük. Bármilyen fánksütőbe ki lehet kanállal adagolni a tésztát.A nagyinak olyan fánksütője volt aminek a közepe kiállt, mint a kuglóf sütőnél, és a köré adagolta a tésztát, 8 kis lukas fánkot lehetett sütni. Nekem olyan sütöm nincs, igy maffin sütőben sütöttem meg. Amikor kihültek a fánkok a tetejét belemártottam vajkaramellába, és egy pár fánkot meg olvasztott fehér csokiba, majd megszórtam szines cukorkával.

Nagy sikere szokott lenni ennek az édességnek, nem drága, hamar elkészíthető és észre sem vették benne a sütőtököt.