PALACSINTA  /tej nélkül

1 kanál fagyos zsír    1 kávés kanál só

1 kanál porcukor        fahéj, citrom reszelt héja

4 egész tojás

1 kis pohár bor

1/2 kg liszt

 

A szirt aa cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a bort, majd a lisztet is

hozzákeverjük, felváltva vízzeladdig higitjuk, mig palacsinta állagu masszát kapunk.

Minimum 1 órát pihentetjük a masszát, majd serpenyőbe kisütjük.

Vigyázzunk, hogy a a palacsinta ne hűljön ki, ezért egy forró vízzel telt lábasra teszünk egy tányért, melyre a palacsintákat boritjuk. Persze lehet hogy az első sütés nem sikerül.Tetszés szerinti töltelékkel töltjük.

Használhatunk a higitásra víz helyett például sárgarépa, vagy almalét is. Tápláló és finom,így legalább megeszik és megszeretik a gyerekek a zöldséget.

 

Jó étvágyat